Základy francouzské cukrařiny I.
Francie je kolébkou těch nejlepších a nejvíc ikonických dezertů. Vše, co vzniklo ve Francii pak cukráři z celého světa promítli do své práce.
Tento kurz je věnován všem, kteří se chtějí podívat pod pokličku těm nejznámějším francouzským dezertům.
Na kurzu se naučíme:
Citronová tartaletka jejíž základ tvoří košíček ze sladkého těsta plněný kyselým krémem z citronového pyré a ozdobený sladkým sněhem z bílků.
Eclair s pomerančovým krémem základ tvoří odpalované těsto v tvaru banánku, který naplníme pomerančovým krémem a ozdobíme polevou z hořké čokolády.
Pekanový Paris-Brest dezert, který nesmí chybět v žádné francouzské cukrárně. Vznikl na počest cyklistického závodu mezi městy Paříž a Brest. V naší verzi bude ze šlehané pekanové ganache.
Carachoux odpalované těsto s krémem Chantilly
Dezert choux se jmenuje choux proto, že kuličky odpalovaného těsta připomínají hlávky zelí, které se francouzsky neřeknou nijak jinak než choux. K tomu sekané oříšky a krém Chantilly, který vzniká ze šlehačky a pořádné dávky vanilky. A máme klasický francouzský nedělní dezert.
Související produkty
-
Sladké kynuté
5000 Kč